Brugsanvisning - how to make Essiac tea
- Pisk halvdelen af de 172 g i ca. 2 l koldt vand - opvarm til kogning.
- Når det er kogt igennem (skummer ikke så meget mere) tilsæt 1,5 l kogende vand (brug en vandkoger)
- Tilsæt lidt efter endnu 1,5 l kogende vand.
- Lad det simre i alt i ca. 10 minutter.
- Lad stå i ca. 12 timer – rør rundt – vent en ½ time så pulveret bundfælder – hæld forsigtigt over i en anden gryde.
- Der kommer ca. 3,3 l over uden for meget bundfald (bundfaldet er ikke skadeligt).
- Varm op til kogepunktet – hæld over på flasker (ølflasker med patentprop er gode) der er rengjorte – sæt proppen på og vend flasken kort om – så proppen også bliver varm.
- Sæt dem med det samme ind i køleskabet.
Teen konserveres ikke og angribes derfor let af mug. Det stiller store krav til hygiejnen ved tilberedningen. Hvis der dannes mug skal indholdet kasseres og flasken skoldes grundigt før genbrug. Køkkenredskaber kan udover skoldning evt. renses i brintoverilte.
Der må ikke benyttes aluminium gryder eller lign. |
Dosering
60 - 120 ml færdiglavet Essiac fortyndes med en tilsvarende mængde varmt kildevand eller destilleret vand.
Ovenstående dosis drikkes 2 gange daglig i små slurke på tom mave.
Drik ½ l vand.
Gode tidspunkter for indtagelse er tidlig morgen eller før sengetid.
Spis ikke en time før / efter indtagelse af Essiac-te.
Helt Program:
Mængde: 120 ml 2 gange dagligt
Varighed: 12 uger
Mængde Jessiac der er nødvendigt: 3 * 172 g
Halvt Program:
Mængde: 60 ml 2 gange dagligt
Varighed: 12 uger
Mængde Jessiac der er nødvendigt: 1,5 * 172 g
Se endvidere den canadiske forhandlers hjemmeside. |