J ESSIAC indeholder: Arctium lappa, Burdock,Rumex acetosa, Sheep Sorrel, Ulmus rubra, Slippery Elm, Rheum palmatum, Turkey Rhubarb, White Pine

Foredrag af Dr. Joel D. Wallack: "Dead Doctors Don’t Lie"


Dette foredrag er solgt i mere end 47 millioner eksemplarer. Det er ikke mindre end revolutionerende inden for området sundhed og helbred. Her gives det fulde originale foredrag af Dr. Joel D. Wallack på dansk.

Dead Doctors Don’t Lie

Jeg voksede op på en bondegård i St. Louis county i halvtredserne. Vi opfødte bøffelkalve og for at gøre det lønsomt, dyrkede vi selv majs, sojabønner og andet foder. Vi havde en lastbil der hentede det malede korn på møllen, og vi tilsatte sække med vitaminer, mineraler og spormieraler. Alt dette blev lavet til piller og givet som foder til kalvene. Efter seks måneder blev de sendt til markedet, og de bedste slagtede og spiste vi selv.

Som teenager var jeg fascineret af det vi gjorde for dyrene, men jeg undrede mig meget over at vi ikke selv spiste nogle vitaminer og mineraler. Jeg spurgte min far hvorfor, men han syntes bare at jeg skulle tie stille og være glad for det jeg fik. Da jeg var et velopdragent barn spurgte jeg ikke til det siden.

Da jeg blev ældre kom jeg til Missoury University School of Agriculture or at blive agronom. Jeg tog en højere grad i emnerne husdyr og ernæring og en længere grad i føde, kornsorter og jordarter. Siden blev jeg dyrlæge. På den skole fik jeg svar på mine spørgsmål, som lyder: Vi lærer os hvordan vi forebygger og helbreder sygdomme hos dyr, for vi har ikke adgang til så meget forskelligt animalsk medicin og vi har ikke, ligesom med mennesker, sygesikringer der kan betale når skaden på dyrene er opstået. Hvis du vil tjene penge på landbruget, skal du kunne klare alting selv og gøre et godt arbejde med næring og kosttilskud.

For at gøre en lang historie kort rejste jeg efter dyrlægeuddannelsen til Afrika og var der i to år. Det var en drengedrøm der gik i opfyldelse, og jeg forestillede mig i de to år, at jeg var Frank Buck. Jeg kom til at arbejde sammen med Marlin Perkins, som mange måske ved hvem er. Han er en sand gentleman. Efter disse to år med elefanter og næsehorn, plejede folk at spørge mig om jeg var storvildts veterinær, eller smådyrs veterinær. Jeg svarede gerne at jeg var en veterinær for ekstra store dyr, nemlig elefanter og næsehorn.

Efter to år fik jeg et telegram fra St. Louis Zoo, der spurgte mig om jeg ville komme der tilbage. De behøvede en dyrlæge der kunne obducere store dyr, for de havde fået en bevilling på 7,5 millioner dollar til projektet af "The National Institute for Health", (svarende til sundhedsstyrelsen i Danmark). De behøvede en dyrlæge til at undersøge de dyr, som døde af naturlige årsager. Jeg blev glad for tilbudet og rejste til St Louis. På denne måde kom jeg til at obducere dyr, ikke bare fra St Louis Zoo, Men også Brookfield Zoo i Chicago. Bronx Zoo i New York, The National Zoo, L.A. Zoo og mange andre.

Mit arbejde var altså at undersøge de dyr der var døde af naturlige årsager, og undersøge om der var arter der var specielt følsomme for miljøgifte. Det var i begyndelsen af tresserne og vi først ved at lære os om forurening af miljøet, økologiske problemer og katastrofer. Ingen vidste rigtig hvad vi kunne gøre, og jeg skulle forsøge at finde de arter der var specielt følsomme over for forureningen. Meningen var at anvende resultaterne på samme måde, som kulminearbejderne anvendte kanariefugle til at spore farlig gas og kuldioxid. Fuglene var specielt følsomme, og døde først, så arbejderne havde en chance for at slippe ud af minen, inden den sprængtes, eller at de blev kvalt.

Under en periode på 12 år udførte jeg 17.000 obduktioner på 450 forskellige dyrearter og 3500 mennesker, som alle boede nær Zoo, og som udsattes for de samme luftforureninger. Jeg kom frem til dette: Alle dyr og alle mennesker, somdør af så kaldte naturlige årsager dør af ernæringsmangel. Dette fascinerede mig og jeg kom til at tænke på kalvene i mit barndomshjem. Jeg tænkte "er dette ikke fantastisk" ? Alle dør af ernæringsmangler, og det kan dokumenteres gennem obduktion, både kemisk og biokemisk, og gennem det jeg selv erfarede. Jeg skrev 75 videnskabelige artikler, var medforfatter til otte bøger og skrev selv en bog til undervisningsbrug, som jeg er sikker på at de studerende bare brugte som dørstopper.

Jeg kunne ikke gøre nogen begejstrede mht. dette. Jeg var med i nogle TV-programmer, Jeg skrev 1.700 forskellige avisartikler, Jeg medvirkede i magasiner, masser af lokale TV-programmer, men ingen var interesseret i ernæringslære i tresserne. Så satte jeg mig atter på skolebænken og blev læge. Nu kunne jeg selv anvende alt det, som jeg havde lært som dyrlæge på mine menneskepatienter. Til min store glæde fungerede det. Jeg tilbragte 12 år i Oregon som almen praktiserende læge. Det jeg her lærte mig, vil jeg dele med dig i denne artikel. Selv om du kun benytter dig af 10 % af denne viden, vil den spare dig for megen elendighed og mange penge. Det kommer til at give dig yderligere mange friske år i dit liv. Du kan ikke få alt dette; helse og et langt liv, ved at leve som du hidtil har gjort.

Du må gøre nogle ting, og det første jeg må overbevise dig om er, at det er det værd. Menneskets genetiske potentiale er at vi kan leve til vi er 130 - 140 år. Der findes ikke mindre en 5 forskellig kulturer her på jorden, hvor menneskerne bliver omkring 130 - 140 år gamle. Tibetanerne det vestlige Kina blev berømte i 1934 gennem den prisbelønnede bog "Tabte horisonter" af James Hilton. Den filmatiseredes i 1937. En lang film på 3 timer, som jeg anbefaler at du ser, når du har tid. 

Den ældste som har levet, hvilket er veldokumenteret, men sikkert også noget overdrevet (men det har sin grund), var Doktor Li Fra Kina, nær grænsen til Tibet Da han var 150 år gammel fik han et certifikat af Kinas Kejser der beviste, at han var født i 1677, og at han var fyldt 150 år. Da han blev 200 fik han et nyt certifikat, og det siges at han døde da han var 256 år gammel. Dette omtales i London Times i 1933. Måske var han kun 200 år, men det er alligevel bemærkelsesværdigt. I 1967 kom der en ny film i farver, som hedder Shangri-La. 

I den østlige del af Pakistan findes et folk, som hedder Hunzafolket, som er kendte for at de lever meget længe og har et godt helbred.

I den vestlige del af Rusland findes georgierne, som blev kendte ved deres markedsføring af yoghurt, Der findes også Armenierne og andre folk, som bliver meget gamle, op til 120 - 140 år gamle. I januar nummeret af National Geographic 1973, findes en speciel artikel om mennesker der bliver over 100 år eller mere. Bladet har meget fine billeder i sine artikler.

Jeg husker specielt et billede af en gammel dame på 136 år som sad i en gyngestol med en cigar i den ene hånd, og et glas vodka i den anden. Hun var ikke på noget alderdomshjem, hun nød livet og det, at kunne klare sig selv. Der fandtes flere billeder af personer der kunne fejre deres høje alder. Det tredje billede jeg mindes var en gammel mand der samler teblade op ved trægrænsen i Kaukasus bjergene i Armenien. Han lytter til en transistorradio og er 163 år gammel. Ifølge dåbs- og fødselsregister, var han på det tidspunkt det ældste levende menneske. 

På den vestlige halvkugle i landet Equador findes et folk, Wilcobambaindianerne de lever i Andesbjergene og mine favoritter er folket ved Ticacasøen. I Peru lever et andet indiansk folk, som anses, at kunne blive 130 - 140 år gamle.

I et andet land Nigeria, havde en høvding i en alder af 126 stadigt alle sine tænder og en af hans hustruer betonede at han også havde andre funktioner i behold. En anden mand fra Syrien, der var 133 år gammel og som døde i 1993, han kom i Guiness rekordbog, ikke på grund af alderen, men fordi han blev far 9 gange efter sit firsenstyvende år. Det bliver jo ni måneder for hvert barn plus et års amning. Han blev med andre ord far, trods det at han var over 100 år gammel, så der er stadigt håb for os mænd.

I maj døden den ældste kvinde i USA, Margaret Skeets, 115 år gammel, af komplikationer der skyldes et fald. Hun døde af ernæringsmangler for hun havde osteoperose (knogleskørhed ). Hun døde med andre ord af kalciummangel. Hun havde ingen hjertefejl, ingen diabetes eller andre problemer, men hun havde ikke tilstrækkelig med kalcium. Hendes datter sagde at hun havde en stærk trang til søde sager. Det er en sygdom der kaldes "pika", som jeg skal fortælle om senere i artiklen. Den kendetegnes af et stærkt begær efter chokolade og sukker, og medfører en mangel på krom og vanadium.

I november 1993 kom tre par ud af den kunstige "dome"(et selvforsynende biologisk anlæg) i Arizona, hvor de havde opholdt sig i 3 år. De havde spist den perfekte mad, genanvendt luften, dyrket sin egen føde, de havde rent vand og gift fri mad. Da de kom ud blev de undersøgt af gerontologer (som har studeret alderdomslære) fra University of Los Angeles og University of California. Da deres data blev lagt ind i de medicinsk programmerede computere, kom man frem til at de uden videre kunne have levet til de var 160 år, hvis de var fortsat med at leve som de gjorde i ”Domen”. At dette siger os at det ikke er nogen umulighed at blive op imod 140 år gamle.

Middel-levetiden for en amerikaner er i dag 75 et halvt år. Hvis man er læge bliver man bare 58 år. Hvis du statistisk set vil leve 20 år længere end en læge, er det bedre at blive buschauffør. Vil du derimod blive 120 - 140 år, er der dog 2 ting du skal tænke på.

Nummer et er at undgå faldgruberne i tilværelsenat træde på landminerne. Det kan være at ryge eller drikke overdrevet meget. Undgå at jogge midt på motorvejen midt i den mørkeste nat, klædt i sort og blive kørt over. Hvor vandvittigt det end lyder er der mange der tager livet af sig på denne vanvittige måde. I Amerika er det titusinder der gør dette hvert år. Den sidste opfordring angående landminerne, er helt seriøst - BESØG IKKE EN LÆGE. Jeg støtter denne opfordring med et citat fra Ralp Nader Group januar 1993. (Ralp Nader er forbrugeroplyser og advokat i Amerika) En stærk nyhedsartikel på 100 sider, baseret på et 3 årigt studie af dødsårsagerne på amerikanske hospitaler.

Slutsatserne siger vældig meget: 300.000 mennesker slås ihjel hvert år alene på amerikanske sygehuse, på grund af medicinsk sjusk. Det et uhørt højt tal. Og han siger ikke ”dør af glemsomhed” eller lignende, han siger slås ihjel. Det betyder at metoden lægerne anvendte var helt forkerte. Patienten fik forkert medicin eller forkert dosis. Disse mennesker blev slået ihjel - 300.000 ! 

For at vise hvor høj dette tal er, kan vi sammenligne med de militære tab i Vietnam. På 10 år døde 56.000. det er ca. 5.500 pr år. Og dette er når man anvendte artilleri, geværer, eksplosive sager og så videre med det direkte formål at slå hinanden ihjel.

Millioner af mennesker var ude på gaderne for at protestere imod denne krig. Der rådede politisk anarki under de sidste tre år. Studenterne barrikaderede sig på universitetet, nationalgarden skød studenter ved Ken State i Ohio og vi jagede præsidenten bort fra hans embede.

Her har vi en faglig kategori som de kalder sygepleje, og med hjælp af skattepenge, slår de i følge Ralp Naders rapport, 300.000 personer ihjel hver år. Jeg tror på det han siger for han har ingen grund til at lyve. På trods af disse informationer eksisterer finder du ingen, ikke en gang en gal gadeprædikant, med en plakat, der siger "Beskyt os imod lægerne". Tænk over det! Det har førsteprioritet ! Undgå at træde på landminerne. Der ligger en speciel værdi i at passe på sig selv når du kan. Vi kan også forebygge sygdomme.

Nummer to er at vi kan gøre noget positivt. - Vi behøver 90 forskellige næringsstoffer hver dagVi behøver 60 mineraler16 vitaminer12 essentielle aminosyrer eller proteinbyggestene og 3 essentielle fedtsyrer. Vi behøver dette hver dag året rundt for ikke at få ernæringsmangler, som giver sygdomme. Vi behøver hvert enkelt stof i tilstrækkelig mængde. 

Da jeg var ung var jeg en rigtig nørd når det gjaldt disse stoffer. Jeg kunne gå ud blandt mine kammerater med en notesblok og spørge dem "spiser du vitaminer"? De kikkede på mig som om jeg var tosset, og sagde måske, " ja - jeg spiser e-vitamin”. Jeg kikkede på dem og ventede på de øvrige 89 næringsstoffer, men nej, det blev bare E-vitamin. Hvis man i dag spørger folk om de tager vitaminer, så siger de "ja, jeg tager turms". Det svarer nogenlunde til Samarin. Det er hvad de kender til.

Aviser og tidsskrifter skriver om kosttilskud, ikke fordi fagkundskaben beder dem om det, men fordi det øger oplaget. Den etablerede medicin er alt for optaget af at kurere folk med kirurgiske indgreb, medicin, cellebehandling og stråling. Min favoritartikel er fra Times Magasin nr. 6 fra april 1992. Det er en forsideartikel der siger: ”Vitaminernes virkelige magt. De kan forhindre cancer, hjertesygdomme og alderdommens belastninger.” Artiklen har 6 positive sider med kun et enkelt negativt indslag.

Artiklens forfatter spørger i slutningen en læge hvad kan mener om at stoppe sig med vitaminer og mineraler som kosttilskud. "At stoppe sig med vitaminer og mineraler er meningsløst" siger DR. Victor Herbert, professor ved Mount Sinai medicinske højskole. "Vi får al den næring vi behøver fra den mad vi spiser,ekstra tilskud giver dig bare dyr urin". I Missouri-oversættelse betyder det at du bare tisser dine penge væk når du tager kosttilskud. 

Du kan lige så godt tage dine penge, komme dem i toilettet og skylle dem ud. Du får intet af værdi for pengene. Det er bare kvaksalverne der tager dine penge. Det han siger blive publiceret. Det står i bladene, så må det jo være sandt. (en sidebemærkning: en svensk læge f.eks. har kun 8 timers ernæringslære.)

Jeg fortæller dette efter alle mine 17.000 obduktioner på dyr og 3.500 på mennesker og eftersom som jeg selv vil være frisk, har børnebørn og snart oldebørn, så tisser jeg gerne mineraler for 50 cent til en dollar ud om dagen. Det er en vældig billig forsikring. Fordi hvis du ikke investerer 1 dollar om dagen i dig selv, kommer du til at investere meget mere i din læges livsstil. 

Når du betaler til din læge for at få lov til at tale med ham, går der ikke en cent til at undersøge hvordan man skal forhindre svære sygdomme. Alt går til afbetaling på doktorens Mercedes, afgiften til hans barns medicinske højskole eller jurastudier. Vi har gjort doktorerne rige.

Mellem 1776 og 1940 anvendte den amerikanske stat 80 millioner dollar til sundhedsvæsenet og til forskning. I dag koster det 1.200 milliarder om året. Hvis vi skulle anvende systemet for menneskelig sygepleje på dyrene inden for landbruget, skulle det koste 550 dollar (omtrent 3200 Kr.) at fremstille 1 kg. oksekød. Omvend skulle landbrugets system, hvis det blev anvendt på mennesker koste 10 dollar om måneden for en familie på 5 personer. Det er bare at vælge. Jeg synes at efter som vi har gjort dem rige med statslige tilskud og forsikringspenge, så skylder de os et eller andet. 

Prøv at sammenligne med industrien og de såkaldte tilbagekøbsaftaler. Det begyndte for en del år siden med Ralph Nader, da Ford havde bygget en bil med gastank. Der skete nogle ulykker og Ford ville ikke betale for fejlkonstruktionen. Nader gik til domstolene og fik ret. Ford måtte betale for reparationen af alle solgte biler. På sygehusene slås 300.000 ihjel hvert år, og ingen protesterer, for der er ingen erstatningsansvar !!! Denne attitude skræmmer mig. Vi burde også få erstatning for fejlbehandling. 

I har sikkert hørt tale om mavesår. Det anses at komme af stres. Vi dyrlæger har de sidste 50 år vidst at mavesår, i det mindste hos grise forårsages af en bakterie i mavesækken, som hedder Heliobacter pilori og at den i enkelte tilfælde kan udvikle cancer i mavesækken. Men da vi ikke har råd til at operere dyr for mavesår, ( så ville kødprisen stige til 550 dollars/kg.) så lærte vi os at et spormineral, som hedder vismut og tetracyklin kunne helbrede mavesår. Det kostede 5 kr. at helbrede en gris med på denne måde.

Hvad er dødsårsag nr. 2 efter hjerte-karsygdomme? Det er den modbydelige sygdom cancer. Når lægen sender dig sin regning, burde han også kopiere den seneste rapport om cancer, som han har fået, og sende den sammen med regningen. I september 1993, foretog The National Cancer Institute og Havard Medical school et studie i cancer og gik ud og meddelte, at et anti-cancer fødeemne var blevet fundet. 

De havde valgt at udføre dette studie i Kina, fordi man i provinsen Henan havde den største forekomst af cancer tilfælde i verden. De udvalgte 29.000 personer til denne undersøgelse. De gav dem vitaminer og mineraler og fordoblede den højeste anbefalede dosis i Amerika. Det er en meget beskeden dosis. I en gruppe valgte man C-vitamin. Den højeste anbefalede dosis C-vitamin er 60 mg. Den dobbelte dosis bliver så 120 mg. Du kan ikke gå ind i en helsekostforretning og finde C-vitamin i doser under 500 mg for voksne. 

Linus Pauling, som fik 2 Nobel priser, sagde, at for at behandle og forebygge cancer, behøver du op til 10.000 mg C-vitamin pr. dag. Alle de læger der dengang modsagde ham, døde længe før han selv døde i 1993, 93 år gammel. Lige til sin død arbejdede Linus Pauling 14 timer om dagen, syv dage om ugen på sin ranch i Big Sur i Californien, Han var da stadig underviser på University of California i San Francisco. Du kan selv vælge hvem du vil stole på. De døde læger eller Pauling.

For at vende tilbage til studierne i Kina. Man gav dem dobbelt dosis C-vitamin, men ingenting hændte. Man gav dem dobbelt dosis A-vitamin, men ingenting hændte. Man gav dem zink, riboflavin (B2), molybdæn (et spormineral), Niacin (B3), men ingenting hændte. I en gruppe fik man et stort fremskridt. Denne gruppe fik E-vitamin, betakarotin og selen. Hvis du får en forbedring på 5 % med et ernærings- eller medicinsk eksperiment, så har du gjort et stort fremskridt i menneskehedens historie. Dette var altså et stort fremskridt og man publicerede resultatet.

Du skal huske at 5 % er et stort gennembrud. I gruppen, med de tre forskellige mieraler, E-vitamin, betakarotin og selen reduceredes dødsfaldene med 9% over 5 år. Ni ud af hundrede overlevede med andre ord. Når det gjaldt alle typer cancer overlevede 13 %, som skulle vær døde uden disse næringsstoffer. Når det gælder mave cancer overlevede 20 %. Jeg synes at alle med cancer burde have denne information.

Det jeg fortæller nu viser, hvilken holdning læger kan have. Det handler omleddegigt. Det var den 24 september 1993. Der kom meddelelse fra Havard Medical school i Boston. Artiklens titel var " Kyllingeprotein bremser hævelse og smerter i forbindelse med ledegigt og patientens gener.” Man valgte patienter ud der ikke reagerede på de sædvanlige behandlinger af ledegigt. De havde fået guldsprøjter, aspirin, prednisol, cordison, dvs. alt hvad du kan forestille dig af fysisk terapi. 

Det eneste der var tilbage var operationer der kunne udskifte ledene. Man spurgte dem om der var nogle der kunne tænke sig at udholde smerterne i tre måneder mere. Man ville udføre et eksperiment med 29 frivillige. De fik en strøget teske med kyllingebrusk i deres appelsin juice om morgenen. I løbet af 10 dage var alle betændelserne og smerterne væk ifølge Havards rapport. De havde ikke reageret på de sædvanlige behandlinger. Efter 30 dag kunne de åbne låget på en dåse og efter 90 dage havde patienterne fået deres maksimale funktioner tilbage.

Det mest besynderlige i denne undersøgelse kommer i slutningen af artiklen. Manden som ledede undersøgelsen, udtaler fra Havard medical School "Efter 3 måneder stod det klart at denne medicin var velgørende.". På grund af denne udtalelse, var kyllingebrusk pludselig blevet til medicin. Du kan forestille dig hvordan han foretog sine beregninger på hvor meget han kunne tjene på denne medicin. 300 dollar pr dåse, 20 patienter, osv. 

Det betyder at hvis du gå på grillbar og køber stegt kylling, smider skindet og kødet væk og spiser enderne på benene, så praktiserer du medicin. Går du ned på grillen og tømmer deres affaldsspand for ben, og går hjem og knuser og tørrer dit eget brusk i mikroovnen - så fremstiller du medicin ifølge FDA, (som modsvarer lægemiddelstyrelsen), og de kan sætte dig i fængsel. 

Du har sikkert hørt om Alzheimer. Da jeg var barn for 50 år siden havde jeg ikke hørt om det. I dag er det en ofte forekommende sygdom. Hver anden der er over 70 år kan rammes af sygdommen. Men da jeg var lille forekom der blandt dyrene en Alzheimer lignende sygdom, som bønderne lærte sig at forhindre. Du kan jo nok tænke dig hvor mange dyr bonden ville miste, hvis grisene sprang rundt og spurgte "hvorfor er jeg her, hvor er maden?" Hvis de ikke tager på i vægt hver dag taber landmanden penge. 

Inden for dyreindustrien giver vi dem høje doser af E-vitamin og lave doser af vegetabilsk olie for at forebygge sygdommen. Alle burde få en skrivelse om hvad Universitet i San Diego kom frem til i 1992. Vi taler om en sofistikeret medicinsk højskole og de er kun 50 år efter dyreindustrien. Man bekendtgjorde at E-vitamin mindskede hukommelsestabet hos Alzheimer patienter.

Hvor mange her har haft nyresten ? Hvad er det første, som lægen siger at i skal stoppe med at spise? kalcium, ingen mejeriprodukter, ingenting som indeholder kalcium, og det er fordi de har den fejlagtige opfattelse, at det er kalcium i maden der danner nyresten. kalciumet i nyrestenen kommer i virkeligheden fra dit eget skelet, fordi du mister dit kalcium i en rasende fart. En meget truende osteoperosis (knogleskørhed). 

Dyreholdere har de sidste 1000 år vidst, at for at forhindre nyresten, giver man dyrene mere kalcium, mere magnesium og mere bor. Det er meget vigtigt, for hvis en tyr får nyresten, så dør den. Når vi får det, så ønsker vi bare at vi var døde. En landmand lader ikke et dyr dør før han kan spise det, eller sælge det på markedet. De lærer at forhindre at nyresten opstår. 

Specielt dem, som har haft nyresten burde få et stykke papir af deres læge, som fortæller hvordan man forhindrer nyresten. I marts 1993 kom en notits fra Havard Medical School, som sagde, at kalcium mindsker risikoen for nyresten. En nyhed, som satte gammel medicinsk viden på hovedet. Man havde studeret 45.000 personer og fundet at mennesker, med en føde der er rig på kalcium, havde mindre risiko for at få nyresten. Man inddelte dem i 5 grupper og den gruppe, som havde mest kalcium, havde ingen nyresten. Det tog dem 1000 år at følge trit med dyreindustrien.

For omkring fem år siden, da jeg begyndte på dette korstog for at forelæse for mennesker over hele Amerika, blev jeg klar over at jeg ville blive vanvittig af at være på farten 300 dage om året. Jeg besluttede, at jeg behøvede en afkoblende hobby, som jeg kunne tage med mig over alt. Jeg skulle kunne gå til mit hotelværelse og udøve min hobby og derved blive ok igen. Men jeg ville have en hobby, som kunne hjælpe andre mennesker. Det skulle ikke være kryds og tværs. Det er jo bare mental træning, men hjælper ikke andre. Jeg besluttede mig derfor at samle dødsannoncer over læger og advokater. 

Det kan lyde vanvittigt, men jeg fortalte jo at læger kun lever i 58 år i gennemsnit, medens vi andre lever i gennemsnit 75 et halvt år. Læger er en gruppe der fortæller andre om hvad de skal gøre. Du skal stoppe med salt, ingen kaffe ingen smør osv. Og så dør de selv før tiden. De andre som har levet til de er 130 - 140 år, hælder salt i teen, drikker masser af te, laver mad med smør osv. Hvem skal vi egentlig tro på. De der lever meget længe, eller lægerne der lever i 58 år? Ja igen er det dit eget valg.

Jeg har med mig nogle af mine favorit dødsannoncer. Dr. Stuard Cartwright, alder 28, døde pludseligt i sit hjem. Han var praktiserende familielæge. Han døde af enbristet aneurisme (altså pulsårebrok), dvs. en arterie der udvidede sig som en ballon idet den var fuldstændig skrøbelig, indtil den bristede. Han faldt omkuld, som var han slået ned med en kølle. I 1957 lærte vi os at aneurisme forårsagedes af kobbermangel.

Vi havde et projekt på 57.000 kalkuner og de fik alle 90 næringsstoffer. I de første 13 uger døde næsten halvdelen af kalkunerne. De blev obducerede og vi fandt at de alle var døde af bristet aneurisme. Vi fordoblede mængden af kobber, og næste år da de opfødte næsten 500.000 kalkuner, døde der ikke en eneste.

Dette eksperiment udførtes med mus, katte, hunde, kalve, får og grise og en del andre dyr og de fandt en række sygdomme der er forårsaget af kobber mangel. Grå hår kan være de første tegn, så når du får det, kunne det være kobbermangel. Et andet tegn kan være rynker. De elastiske fibre i huden forsvinder, og du begynder at ligne en tørret blomme. Senere har vi årebrokken der begynder at optræde her og der. 

Du kan jo altid gå til en plastikkirurg og få gjort noget ved det, men det er meget billigere og mere sikkert, hvis du tager kobber i stedet. Dr Cartwright havde en medicinsk uddannelse, men han havde ikke dyr urin, så han døde af noget, som ikke engang en kalkun behøver at dø af.

Så har vi manden der var doktorernes doktor. Han var 57 år og uddannet ved Harvart Medical School og havde en Doktorgrad fra Yale. Han blev obduceret, og man fandt en bristet aneurisme og døde altså af kobber mangel. Han havde heller ikke dyr urin.

Her har vi en advokat, hun var berømt, 44 år gammel, og blev omtal i New York Times og var medlem af en eksklusive motionsklub. Hun døde af en bristet aneurisme i hjernen. Hvis man ikke obducerer, kan de ligne slagtilfælde eller hjerneblødning. Hun havde ikke dyr urin.

Hvor mange har hørt om Stuart Burger? Han skrev 5 bestsellere om helse, diæt og ernæring. Han havde medicinsk eksamen fra en meget fin skole i Boston. Nogle bøger han skrev hedder; " The Southampton diet for weight loss "(“Southhampton slankediæt”), "For ever young"(“for evigt ung”). "Twenty weeks younger and How to be your own nutrionist" (“Tyve år yngre, og hvordan man er sin egen kostvejleder”). Han døde da han var 40. Hvad siger du til at følge hans råd? 

Han døde af kardiomyopati (hvilket er sygdom i hjertemusklen uden kendt årsag). Dette forårsages af selenmangel. Løsningen på det der forårsager muskelsygdomme, ved enhver landmand, er at gå til en butik og købe selenpiller(man kan også give indsprøjtninger). Dr. Stuart skrev 5 bestsellere om ernæring og døde selv af en ernæringsbrist. Han havde ikke dyr urin. Du kan helt forebygge kardiomyopati for 10 cent om dagen og dette er en af de landminer, vi kan undgå.

Det medicinske alternativ til selen er en hjertetransplantation. Den koster 750.000 dollar. De får et hjerte gratis fra en donor, de får blodet til transfusionerne gratis fra familien, de betaler 2,5 dollar for operationsmateriale. De kræver 750.000 dollar for operationen. 

Da Los Angeles for nogle år siden havde jordskælv, satte man folk i fængsel 60 - 90 dage, fordi de havde solgt de forskræmte mennesker vand for 4 dollar. For mig at se er det almindelig foretagsomhed. Når det gælder mennesker der behøver et nyt hjerte, er der også tale om skræmte mennesker. Men - 750.000 dollar! 

De burde sættes i fængsel. Det er mere passende end at sætte folk i fængsel for at sælge for 4 dollar vand. I stedet bukker og skraber vi for lægerne pga. den højteknologiske medicin. Af hele Amerikas befolkning reddes kun ca. 50 personer om året. Er det omkostnings effektivt? Jeg synes det ikke, Dr Stuart Burger havde i hvert fald ikke dyr urin.

I mine 12 år som læge i Portland, kom nogle af og til med hovedpine. Så gik jeg frem til patienten og trykkede på deres bihuler. Hvis de gav sig i knæene, vidste jeg at det var bihulebetændelse og intet andet. Patienten spurgte "hvorfor gør doktoren sådan, det gør jo ondt?". Dette er en meget billig laboratorietest, som sparer dine penge. Hvis de havde næseblod, og jeg havde sendt dem til røntgen for 436 dollar for at se om de havde cancer, så havde jeg været en meget dygtig tyv. 

Jeg kunne også have gået ud på gaden for at finde hjemløse og sende dem til røntgen, ved at sige: ”hvis i tager denne undersøgelse, så skal i få en middag og en øl bagefter”. Jeg kunne måske samle 100 personer om dagen. Så kunne jeg sætte mig ned og regne sammen. Hver læge kan få i alt 228.660 dollar, bare på catscan - røntgen, en kvart million dollar. Hvis andre brancher ville gøre det samme - advokater, politikere eller forretningsmænd - ville de ryge i fængsel. For læger er det ok, fordi forsikringen eller det offentlige betaler for det. Ingen beklager sig over at de stjæler fra os overhovedet. Det er gratis.

Jeg lovede at fortælle om pika. Det er en underlig sygdom. Landmænd kender den. Hvis hesten bider i krybben, er det bedst at give den mineraler, ellers æder den hele krybben. Malkekøer mister mange mineraler igennem mælken, og hvis de begynder at æde sten, har de pika. En dygtig landmand giver dem så flere mineraler. Hos mennesker ser vi det somme tider hos gravide kvinder. De vækker os midt om natten og siger. "Du, det er bedst du står op, for jeg trænger til pickles, og is.” Fosteret tager salt osv. 

Det kunne kvinder i min praksis også sige. "Doktor jeg må nok til en psykolog”, "hvorfor det? "Jeg vågner midt om natten og går ud og spiser jord", "Der er ingen fare ved det, så længe det er ren jord". Det hænder at børn spiser farve som indeholder bly og så bliver der en masse problemer med indlæring, anæmi osv. Det koster samfundet millioner, og kunne have været undgået med mineraler for 10 cent om dagen. Det er jeres skattepenge, som vi tillader dem at kaste bort.

Hvis du har selen mangel, skal du ikke vente til du får en pludselig død ved en slagtilfælde. Kik på dine hænder og dit ansigt. Hvis du har såkaldte alderspletter, så har du sikkert selen mangel. Det er skader fra frie radikaler, og når du har viden om hvad det kommer af, kan du bare begynde at tage planteudvundet selen, og i løbet af 6 måneder er det væk. Skaderne uden på dig forsvinder, de forsvinder inden i dig, i hjernen, hjertet, leveren og nyrerne.

Der er mange der har for lavt blodsukker, ca. 10 %. Vi har alle set et hyperaktivt barn. Alle mennesker med sukkerproblemer er som alkoholikere. Der findes gode og der findes dårlige. De gode falder i søvn, når de får for meget. Det samme sker med den der har for lavt blodsukker. De spiser et kraftigt måltid, en bid pizza og en time senere går de i seng. 

Så har vi de dårlige alkoholikere. De bliver voldsomme og begynder at slås med alle, slår konen, børnene og hunden, vælter sågar naboen træer, kører uforsvarligt og slår folk ihjel. Mennesker med blodsukkerproblemer er lidt gale. Kan i huske Twinky-defence? "hvor nogen myrdede to mennesker og påstod at han spiste en Twinky" inden han myrdede dem og han frikendes, fordi han var midlertidigt vanvittig hver gang at han spiste sukker. Det skal i ikke forsøge jer med. Krom-og vanadiummangel resulterer i blodsukkerproblemer, og hvis du lader det gå for langt, ender det med diabetes

Tidlig tinmangel kan vise sig ved skaldethed. Jeg ser mange med tinmangel her i rummet. Lader du det gå for langt, kan der også opstå døvhed. 

Derefter har vi Bormangel. Vi ved at Bor hjælper dig også med at danne østrogen og testosteron. Hvis ikke i får tilstrækkelig med bor, komme i damer tilat døje meget med menopausen. Og hvis herrerne ikke får tilstrækkeligt med bor, så ved i ikke om i skal føre eller lade jer føre på dansegulvet. I vil være forvirrede. 

Det første tegn på zink mangel kan være dårlig lugt eller smagssans. Maden smager ikke længere, selvom du ikke er forkølet. Fruen siger, "er du ikke spændt på hvad vi skal have til middag ?"," Jeg har stået i køkkenet og lavet mad hele dagen"," jeg har ikke bemærket noget". Den mand har helt sikker zinkmangel.

Laboratoriedyr behøver en lavere mængde af 7 sjældne jordmineraler end af spormineralmængden. Det fordobler dyrenes livstid. Det er ikke bevist hos mennesker endnu, men jeg agter ikke at vente 500 år på at lægerne skal bevise det. De bliver ved med at argumentere omkring C-vitamin og kalcium. Det har ikke slået nogen dyr ihjel i laboratoriet endnu. Tvært imod. Det er ikke lægemidler. Disse jordmetaller er letmiumpraseodymneodymsamarium,jerobiumeterbium og tulium. Der må findes en årsag til at de er opkaldt efter byer fra det gamle testamente.

Husk på at vi behøver 90 næringsstoffer (mineraler er vigtige da de hjælper kroppen med at optage vitaminerne), 17 vitaminer, 12 essentielle aminosyrer, og 3 essentielle fedtsyrer. Vi er heldige at planterne kan fremstille det meste af alt det her. De henter kul ud af luften, fremstiller kul-kæder og vi får vitaminer, aminosyrer og fedtsyrer. Men for at du kan få det hele, skal du have 15 - 25 forskellige planter hver dag i den rigtige kombination. Teoretisk er det muligt, men de fleste Amerikanere får det ikke. 

Den gennemsnitlige amerikaner tror, at når kan spiser et par kartoffelstykker fra en madkasse, så har han fået sine grønsager. I skal tænke over hvad i regner for at være en grønsag. Mennesker vil gerne gøre som deres læge siger, og de spiser kalkunbryst med lavt fedtindhold og smører en dåse mayonnaise ud over to skiver toastbrød. I ved - det brød, som man kan isolere huse med, eller bruge som skosåler.

Hvis i mener at i kan få alting gennem maden, så er i også klar over at dette er ganske utroligt, hvis det kan lade sig gøre. Hvis dette liv er lige så vigtigt for jer, som det er for mig, og mine børn og børnebørn, så skal i se at få spist disse vitaminer og mineraler, aminosyrer og fedtsyrer, ellers bliver i ikke 120 - 140 år.

Jeg har noget tragisk at sige når det gælder mineraler. Planterne kan ikke fremstille mineraler. Disse findes ikke i jorden længere, og findes derfor heller ikke i planter. Et dokument fra senatet - nr. 264 fra den 74 kongres - den anden session siger, at jorden i USA er udpint for mineraler, så planterne ikke længere får mineraler, og mennesker der spiser disse planter lider af mineralmangler. Den eneste måde at komme uden om dette problem er at ved at give mineraltilskud. Dette skrives i 1936, det er snart 70 år siden. Tror i at det er blevet bedre siden? Nej det er det naturligvis ikke. 

Det er blevet meget værre. Årsagen er at man tilsætter NPK (nitrat, fosfor og kalium) til jorden. De som ikke er landmænd, skal vide at landmændene får betaling for kvantitet og ikke kvalitet. Han får ikke penge for at tilsætte 60 mineraler tilbage til jorden. Det tager kun 10 - 15 år at udsuge jorden helt. Hver gang du tager en høst ud af jorden, tager planterne mineralerne med. 

Det fungerer lige som en check konto, hvis du bare indsætter 50 kr. men hæver 600 kr. så vil der uvægerligt være underskud på kontoen, og der kommer ingenting ud. Jeg kan sige noget om vor helsekonto her og nu. Vi har ingenting på kontoen, for jorden er i ubalance. Vi er alle selv ansvarlige for vores helse og skal sørge for at få de mineraler der er nødvendige for os.

Man har spurgt mig om hvad mennesket gjorde for hundrede eller tusind år siden. De havde jo ingen gødningsstoffer som de kunne købe. Tænk på ægypterne eller kineserne, mennesker i Indien som levede langs de store floder. Hvert år steg floderne over sine breder. Præcis som de gjorde i Missouri i 1993. Hver gang det hændte, kom der mineralstøv fra bjergene mange tusinde kilometer derfra. De tilbad alle de guder de havde, vandguden, flodguden, stenguden og bad om at oversvømninger måtte komme. Vi beder til at den ikke kommer.

Kong Filip, som var far til Alexander den store, giftede sig med Kleopatra. Hun så ikke ud som Elisabeth Taylor, velsminket og i smukke klæder. Hun var en lille fladbrystet teenager. Men Filip giftede sig med hende, fordi hun kontrollerede den bedste hvede i verden. Han ønskede at den makedonske hær skulle erobre verden til hans søn Alexander. Han behøvede den bedste hvede i verden for at hæren skulle kunne marchere i 8 timer pr dag, slås i 6 timer og vinde. Hvis de spiste den elendige hvede fra Grækenland, orkede de ingenting. De vidste at den bedste hvede kom fra Ægypten.

Oversvømmelserne gav dem mineraler. Al denne kultur, al arkitektur, al teknologi kom fra dette land. Fordi de var mere intelligente, fordi de fik flere næringsstoffer. Andre måder at få næringsstoffer nok på, var bland andet ved vekselbrug, flytning (nomader) eller ved at afbrænde nye arealer og dyrke dem en tid. Ingen af de oprindelige metoder praktiseres i dag, og vi begynder at få et klart billede af problemerne.

Jeg vil vælge nogle få mineraler ud, så i får opfattelsen af om det passer på alle. Vi tager et almindeligt forekommende mineral, kalcium. Kalciummangelresulterer i 147 forskellige sygdomme. De har alle forskellige navne.Osteoporosis er dødsårsag nr. 10 blandt ældre i USA. Det koster 35.000 dollar at indoperere et nyt hofteled. Det er jo OK for det er jo gratis, forsikringen betaler. Vi har ingen Osteoporosis hos dyr. Kalcium for 10 cent om dagen kan forhindre en operation til 35.000 dollar. 

Sammensunket tandkød (Paradentose). En tandlæge vil sige, at hvis du børster dine tænder efter hver måltid, kan du undgå det. Men dyrene har ingen tandproblemer og de børster aldrig tænder. Sammensunken tandkød skyldes mangel på kalcium. Kæbebenet er ganske enkelt smeltet væk, og det skyldes ikke manglende tandbørstning. Hvis du har sammensunket tandkød har du en fremskreden Osteoporosis.

Ledegigt. Vi har tidlige talt om ledegigt og kyllingebrusk. 85 % af al ledegigt beror på en fremskreden Osteoporosis ved ledene. Vi taler om forværret arthritis (ledegigt), arthrosis (slidgigt), osteoarthritis (betændelse i ledene), lumbago (hekseskud), reumatisme (gigt) osv. Hvis du ikke tager smertestillende midler eller noget betændelseshæmmende for din ledegigt, skal du være forsigtig og bruge en stok eller krykke, for ikke at belaste ledet, da det udløser smerte. 

Tænk på det et øjeblik. Hvis du kører på marken med din traktor, eller på landevejen i din bil, og du har glemt at sætte kølerdækslet på, og du taber kølervæske, så motoren bliver for varm. Nu tænder en advarselslampe og signalerer, ”jeg er varm, jeg mangler vand”. Ville du så stoppe bilen og gå ud og klippe ledningen til lampen over, og køre videre? Nej naturligvis ikke! Men vi tager smertestillende medicin og går ud og danser, eller laver aerobics. Pillerne virker fint hr. doktor, jeg har ingen smerter. Du fortsætter bare der ud af og det gør din læge rigtig rig. Til sidst tvinges du til at få en hofteoperation.

Så har vi højt blodtryk, en af mine favoritter. Det er en af de tilfælde hvor lægen siger til dig at du skal stoppe med forskellige ting, for eksempel salt. De er dummere end køer, for hvad er det første vi sætter ud til kreaturerne? En saltblok. Ellers dør de. Man forsøger at bilde os ind at vi ikke behøver salt. Du bildes ind, at alt det du behøver, det får du fra din salat, fra brødet osv. 

Tro ikke på det! Folk som lever meget længe lægger en klump salt så stor som en drue i teen - og de drikker mange kopper om dagen. De lever i store højder, hvor der er meget tørt, de skal holde væske tilbage i kroppen. De tilsætter oveni købet smør til teen! Læger der levede til de blev 58 siger: ”Ingen salt, ingen smør”. Dem som lever til de bliver 140, bruger både salt og smør i teen. Også her skal du foretage et valg.

Man brugte 30 millioner dollars af vores skattepenge, og for nogle år siden efter 20 års studier, kom en rapport. Man tog 5.000 personer med højt blodtryk og tog deres medicin fra dem. Man satte dem på en meget saltfattig diæt. De døde alle sammen. Det overrasker ikke mig, men nogen fik en doktorgrad som belønning. Da de kikkede på resultatet sagde de "Åh, kun 99 en halv % af personerne opnåede intet resultat inden de døde", 0,3% fik en mindskning af blodtrykket inden de døde, af saltmangel. 

De der bedømte denne rapport sagde "det spiller ingen rolle om disse patienter salter alt det de spiser, jordnødder, pickles og alt muligt andet.” At spekulere på hvor meget salt de spiser, forårsager mere stress, en det salt de spiser. De havde en kontrolgruppe og de fik fordoblet tilskud af kalcium. Forsøget afsluttedes efter 6 uger, for på det tidspunkt var der ingen i gruppen der havde højt blodtryk længere. Er der nogen her der har fået et brev fra deres læge om at fordoble sit kalcium indtag for at reducere et for højt blodtryk? Ikke en.

Så har vi søvnløshed. du vågner om morgenen og er mere træt end da du gik i seng. Det får du piller mod af lægen. Lægerne tager livet af ca. 10.000 hver år ved overdoser af sovepiller. Det er deres forskrifter og den måde de tage sig af os. Tænk på George Bush (Senior) da han var i Japan. Han fik sovepiller for at kunne sove pga. tidsforskellen. En af bivirkningerne er utilpashed og opkastninger. Jeg ved ikke hvad de sagde i Japan, men det var på internationalt TV! Vores president kastede op i skødet på den japanske ambassadør. Måske var det årsagen til at han tabte sit næste valg.

Så har vi nyresten og hælespore, med mere. Vi får at vide vi skal mindske kalciumindtaget, fordi de har den uvidende forestilling at disse sygdomme kommer fra din føde. I stedet kommer den fra dit eget skellet når du har galoperende osteoporosis. Du behøver mere kalcium, ikke mindre! Så har vi kramper ogufrivillige bevægelser. Vi vågner op om natten med kramper og smerter og ved ikke hvad vi skal gøre ved det. Vi har alle oplevet det. Det er meget almindeligt. 

PMSpræmenstruelt syndrom. Den medicinske behandling ar at bortoperere livmoderen. Det har man gjort i 100 år. læger udfører ungefær 285.000 unødvendige oprationer hvert år, fordi det hjælper dem til at betale af på deres nye Mercedes. Selv AMA (American Medical Association) siger at det er unødvendigt, men inddrager alligevel ikke lægernes licenser. 

Forestil jer en kvinde i 40 års alderen. Børnebørnene kalder hende en heks, manden forlader hende, hun mister sit job. Hun må jo gøre et eller andet. Universitetet i San Diego kom med en rapport for nogle år siden, der sagde, at hvis kvinden fordoblede sit kalciumindtag, bliver hun af med mere end 85 % af hendes PMS problemer. Da det blev kendt, stod der næste morgen en lang kø uden for helsekostforretningerne. Alle i køen var mænd!! De stod der for deres døtres, deres pigevenners og deres koner skyld. 

Til sidst: Smerte i den nederste del af lænden. Det gælder de fleste som har stillesiddende eller et monotont arbejde. Det er et stort problem, der er forårsaget af osteoporosis i ledene. Hvis skiven (eller diskosen) ikke har noget at holde fast i, på grund af, at ryghvirvlen er afkalket, hvad sker der så? Du har måske ogsåkobbermangel og deraf følgende dårlig elasticitet i vævet. Du går måske til en ortopæd eller en reumatologisk kirurg. Du får måske et afslappende middel, måske valium, eller en diskos-operation. De glemmer at fortælle at 75 % aldrig bliver sig selv igen efter det.

Alt dette udelukkende pga. kalcium mangel! Det koster 10 cent om dagen at helbrede det. Hvorfor er det sådan? Jo vi har jo sygesikring. Og den dækker jo de fleste omkostninger, og der er ikke mange penge i at sælge kalcium. Vi lader lægerne bestemme kuren. Men det er vores valg.

Det sidste jeg vil tale om er diabetes (sukkersyge). Det er dødsårsag nr. 3 i USA. Denne sygdom har forfærdelige konsekvenser og følgesygdomme. Den forårsager blindhed af mange forskellig slags. Nyreproblemer af forskellig slags. Muskelsygdomme af alle slags. Der indgår hjertesygdomme, som er nr.1. Derefter har vi amputationer, men det er selvfølgelig gratis. Det forkorter dit liv. 

Vi lærtes os i 1957 inden for dyreindustrien at vi kan forebygge og helbrede diabetes med to spormineraler. Det blev offentliggjort i det føderale officielle organ for amerikansk videnskab, National Institute of Health, august 1957. 

De to spormineraler der kan forhindre og helbrede diabetes er krom ogvanadiumVanadium alene kan erstatte insulin, som anvendes af 85 % af alle diabetikere. Man kan ikke stoppe brat med insulin, men må nedtrappe gradvist. Det tager 4 måneder for de fleste mennesker at erstatte insulinet med krom og vanadin. Jeg har set det i hundreder og hundreder af tilfælde. 

For mig forekommer det jeg nu vil til at fortælle, at være kriminelt. Hvis du skriver til Hills Packing Company, Tropica, Kansas og spørger, hvor mange minerale,r der findes i hundemad, så svarer de, at der findes 40 mineraler. Hvis du derefter spørger C B i St. Louis, hvor mange mineraler der findes i foderpiller til laboratorierotter, så er svaret 28 mineraler. Kan nogen vise mig en dåse mineraler til børn, der indeholder mere en 11 mineraler? Hunde får 40 mineraler, rotter for 28, og menneskebørn kun 11. Er der nogen retfærdighed i det?

Hvis jeg har overbevist dig om, at det er nødvendigt at du selv sørger for at få de nødvendige mineraler, at du ikke kan stole på at der er tilstrækkeligt med mineraler i din mad, og at du skal være kritisk når du køber noget i dåser, i pakker eller flasker, så har du fået noget ud af det.

Der er 3 type mineraler du kan stole på. En af dem er metalliske mineraler. De består hovedsagelig af søndermalede sten, som for eksempel østersskaller, æggeskaller, dolomitsten, kalciumsten, kalciumkarbonat, ler af forskellig slags, mineraler fra havbunden. Optagningsevnen i tarmen for denne type er mellem 8 og 10 %.

Jeg må fortælle en historie og afføringstønder. Jeg mødte en mand oppe i Michigan. Han ejer en virksomhed med afføringstønder – sådan nogle man har på gammeldag lokummer. Han sagde "når vi tømmer og renser dem, så ser vi hundredvis af uopløste vitamin- og mineralpiller","hvordan kan du vide at det vitaminpiller?", "det står på dem". Han tog mig ud og viste mig et helt bjerg af dem, som var siet bort, sammen med pinde og andet affald, for ikke at stoppe afløbet.

De kan for eksempel indeholde jernoxid. Hvad er det? Rust!!. Du kan lige så godt gå hen og slikke rust af et eller andet sted. Hvis du tager "kalciumlactat", lad os sige at det er en kalciumpille på 1000 mg. - hvis du tager to af dem om dagen, så får du ikke 2000 mg. kalcium. Du optager kun ca. 10 % af det. Det øvrige er laktose eller mælkesukker. Du får 50 mg. kalcium - du skal tage 90 af disse piller om dagen. Så mangler du kun de 59 andre mineraler.

Så har vi dem, der skal have alting på en naturlig måde. Lad os se om vi kan få noget godt ud af 5 kg. spinat. Lad os se om vi kan få 1000 mg. magnesium. ”Jeg vælger magnesium fordi grønne blade indeholder meget magnesium.” I hvert halve kg er det meste vand. I 1 gram klorofyl findes der 5 mg. magnesium. I 5 kg. spinat er der 450 mg. magnesium. Du udnytter 10 %. For at få 1000 mg magnesium skal du således spise 100 kg spinat. Det er meget, selv for en person af stor størrelse. Selvom jeg er temmelig stor foretrækker jeg kosttilskud.

I tresserne kom man med kelaterede mineraler. Landmænd er ikke så dumme at man giver dyrene noget der koster 1 dollar, hvor næsten 99 cent kommer ud som gødning. Jeg er glad for at de er kloge. Kelaterede mineraler har metal-atomerne omgivet af et gitter af aminosyrer, proteiner eller enzymer. Dette øger optagningen med 50 %. Helseindustrien kastede sig straks over dette, og det blev en stor forbedring.

Den allerbedste optagelse fås dog fra kolloide mineraler (dvs. planteudvundne mineraler). De kolloide mineraler absorberes 98 %. To og en halv gang bedre end de kelaterede mineraler og ti gange bedre end rene metalliske mineraler. De er meget interessante. De kan kun forekomme i flydende form og kan ikke være piller, pulver eller kapsler. Partiklerne er meget små. 7000 gange mindre end et rødt blodlegeme. Hvert partikel er negativt ladet. Tarmens indre er positivt ladet, så der opstår en elektrisk tiltrækning som koncentrerer mineralerne på tarmvægen - hvilket øger optagelsen til de 98 %.

Planter spiller en interessant rolle hos de kolloide mineraler. Husk at vi sagde at planter ikke kan producere mineraler. Hvis mineralerne ikke findes i jorden, kan planterne ikke skabe den. Et offentligt amerikansk-dokument fra 1964 siger, at mineralerne ikke findes i jorden mere. Alle mineraler der findes i jorden tages op af planterne og omdannes til kolloide mineraler. På denne måde kan vi lagre mineraler i kroppen, så vi kan anvende dem i kroppen og føre dem frem til de steder der er behov for dem. Altså i kolloid form.

Vore vækster og planter har ikke meget af denne vare. Vi har ikke meget af metalliske mineraler i vores jord. Er det vigtigt? I de kulturer hvor mennesket lever til de er 130 - 140 år, findes nogle fællesnævnere. De lever i højt beliggende bjergbyer, i over 3000 - 4000 meters højde over havet. De har ingen regn, ingen sne, ingen dug, meget tørre steder. De får alt deres drikkevand og vand til planterne fra noget der kaldes gletchermælk. Gletscherne kværner stenlaget ned med ca. 10 cm. om året og der findes op imod 60 til 72 forskellige mineraler på de steder. 

Vandet der komme frem under gletscherne er ikke klart som danskvand eller kildevand. Hvis du tager et glas og holder det op i lyset, ser det grumset ud. Det kan være gult, hvidt eller blåhvidt. Ved Titicacasøen og i Tibet, kalder de det for gletschermælk. De har drukket vandet i mere end 5000 år. De har ingen diabetes, ingen hjerte-karsygdomme, ingen med for højt blodtryk, ingen ledegigt eller osteoporosis, ingen cancer, ingen grøn stær, ingen fængsler fyldte med narkomaner, ingen skat, ingen læger. 

Alligevel lever de til de er 149 år uden at være syge. Er disse kolloide mineraler vigtige? Det kan du være sikker på. De er livsvigtige! Hvis du ikke optager dem hver dag, forkorter du dit liv. De fleste af os kommer ikke til at flytte til Hunzafolket eller Tibet eller Titicacasøen. De folk har ikke noget Blombergkøkken, Silkestole,TV-apparater, centralvarme og aircondition-anlæg, men det de har, er kolloide mineraler.